Έχω και εγώ ένα μεράκι στην καρδιά.

Έχω και εγώ ένα μεράκι στην καρδιά.

Μεράκι είναι το πάθος. Μεράκι είναι η αγάπη. Μεράκι είναι η δημιουργικότητα. Μεράκι είναι το να βάζεις κάτι από τον εαυτό σου σε καθετί που κάνεις.

Ό,τι  φτιάχνεται με μεράκι είναι καλύτερο από ότι απλά φτιάχνεται. Η αγγαρεία θα φέρει στην καλύτερη την μετριότητα και στην χειρότερη την αποτυχία. Δεν είναι η αποτυχία σαν έννοια αυτή που μας απωθεί, αλλά το γεγονός ότι πέρασε κάτι από τα χέρια μας και δεν έγινε με την ψυχή μας, με όλη μας την θέληση. Έγινε απλά για να γίνει. Αν γνωρίζεις ότι αυτό που σου ανέθεσαν να κάνεις ή σκέφτεσαι να κάνεις δεν το θέλεις πραγματικά, τότε μην το κάνεις. Αν ξέρεις ότι δε θα σου προσφέρει τίποτα, μην το κάνεις. Αν σου μοιάζει δύσκολο, μην το κάνεις.

Κάνε αυτά που καίνε την καρδούλα σου. Θέλει τέχνη. Θέλει φιλότιμο. Μόνο τότε θα νιώθεις γεμάτος. Και ίσως τότε καταλάβεις ότι έχεις κατακτήσει την ευτυχία. Την ουσιώδη ευτυχία, εκείνη που κανένα υλικό, όσο ακριβό και αν είναι, δεν θα μπορούσε ποτέ να το αντικαταστήσει. Η βασική διαφορά είναι η αγάπη και το πάθος, εκείνη που δίνει νόημα και ζωντάνια στο δημιούργημα. Γιατί βγαίνει από εσένα τον ίδιο και είναι προϊόν αγνής θέλησης.

Την απόλυτη έννοια της λέξης «μεράκι» μπορεί να την συνειδητοποιήσει μόνο όποιος έχει μέσα του το φιλότιμο. Όλα αυτά προϋποθέτουν βέβαια τα όνειρα, την τόλμη και το πάθος. Η φλόγα να καίει μέσα σου και εσύ σαν λυγερό κερί να απολαμβάνεις κάθε στιγμή της τελείωσης.

Δεν μπορώ να σε συμβουλεύσω να αποκτήσεις το μεράκι. Δεν είναι κάτι που λες τώρα το θέλω και μαγικά το αποκτάς. Μπορώ όμως να σε παροτρύνω να ονειρεύεσαι, να μην διστάζεις και να μην φοβάσαι να τολμήσεις. Και να θυμάσαι: δεν υπάρχει κανένας ηττημένος σε καμία ιστορία! Είτε θα νικήσεις, είτε θα μάθεις και γίνεις πιο δυνατός. Μόλις λοιπόν κατακτήσεις τα παραπάνω, το μεράκι θα σου βγει αβίαστα. Και η στιγμή εκείνη θα είναι μαγική.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: