Το μακρινό ταξίδι χρειάζεται βιβλίο

Το μακρινό ταξίδι χρειάζεται βιβλίο

Υπάρχουν οι άνθρωπο «βιβλιοφάγοι», που μόλις βρουν έστω λίγο χρόνο στην καθημερινότητα τους θα βγάλουν από την τσάντα τους ένα βιβλίο -η τσάντα των βιβλιοφάγων έχει πάντα κάποιο βιβλίο μέσα (αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς αλλά δεν ήξερες ότι σε λένε βιβλιοφάγο, σου έχω νέα!)- . Υπάρχουν ακόμη και οι άνθρωποι που θα διαβάσουν ένα-δύο βιβλία όλο τον χρόνο, αλλά και εκείνοι που δεν έχουν καμία επαφή με την εν λόγω ενασχόληση.

Σε όποια κατηγορία ανθρώπων και αν ανήκεις το βιβλίο μπορεί να γίνει η πιο καλή παρέα για ένα μακρινό ταξίδι. Έχει τη δυνατότητα να σε απορροφά και να σε μεταφέρει στο χωρόχρονο που διαδραματίζεται το βιβλίο, ξεχνώντας να κοιτάξεις το ρολόι σου και να ρωτήσεις 359 φορές το κλασικό πια «σε πόση ώρα φτάνουμε;».

Δεν λέω καλός ο ύπνος, καλή και η συζήτηση με τους συνταξιδιώτες αλλά πόσες ώρες θα κοιμηθείς και θα μιλήσεις; Το βιβλίο επιμένω θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση. Επέλεξε κάποιο βιβλίο κοντά στα γούστα σου, κάτσε αναπαυτικά στη θέση σου και άσε τις σελίδες να κάνουν την υπόλοιπη δουλεία.

Το βιβλίο έχει την «μαγική» ικανότητα να μας χαλαρώνει και να μας ταξιδεύει νοερά σε τόπους, πρόσωπα και καταστάσεις διαφορετικές. Πολλές φορές ταυτιζόμαστε με τις σκέψεις και τα συναισθήματα των ηρώων, ενώ άλλες ανακαλύπτουμε οπτικές θεμάτων τις οποίες εμείς μέχρι τώρα δεν είχαμε σκεφτεί. Εξετάζουμε και επαναπροσδιορίζουμε με πιο κριτική ματιά αυτή τη φορά τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τον κόσμο. Αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Φέρνει μια πνοή ανανέωσης, γιατί το κάθε βιβλίο έχει κάτι να σου προσφέρει. Μικρό ή μεγάλο, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι έγινες έστω και λίγο καλύτερος. Όταν θα σηκώσεις τα μάτια σου από το βιβλίο και θα συνειδητοποιήσεις ότι έφτασες στον προορισμό σου δεν θα είσαι ο ίδιος άνθρωπος που ήσουν όταν ξεκίνησες για το ταξίδι αυτό. Άλλωστε σημασία έχει το ταξίδι. Και αυτό το ταξίδι έβγαλε στο φως μια καλύτερη πλευρά του εαυτού σου.

Για αυτό λοιπόν την επόμενη φορά που σχεδιάζεις ένα μακρινό ταξίδι κάνε μια στάση σε κάποιο βιβλιοπωλείο εφοδιάσου με τα απαραίτητα και αφέσου στην μαγεία τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: