ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΗΛΩΜΕΝΟΥΣ

ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΗΛΩΜΕΝΟΥΣ

Δεν έχουμε το δικαίωμα να ζητάμε την ευτυχία, αν δεν την δημιουργήσουμε. Μπορεί να σου φαίνεται προκλητικό αυτό που μόλις διάβασες, αλλά προτού τρέξεις να με κακολογήσεις, σκέψου ξανά. Οι περισσότεροι σήμερα παραπονιούνται για πολλούς και διάφορους λόγους, βλέπουν παντού προβλήματα και ζουν με οδηγό την μιζέρια. Διορθώνω: επιλέγουν να ζουν με οδηγό την μιζέρια. Εστιάζουν στο δέντρο και έτσι χάνεται το δάσος. Και συνειδητοποιούν το λάθος μόνο όταν φτάνουν κοντά στην απώλεια του δάσους.

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε προβλήματα ή προβληματισμούς. Μικρά ή μεγαλύτερα. Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι όσο πιο νωρίς απλοποιήσουμε τη ζωή και τα εμπόδια της, τόσο πιο γρήγορα θα πλησιάσουμε στην ευτυχία. Και λέω θα πλησιάσουμε γιατί ποτέ δεν θα καταφέρουμε να την κατακτήσουμε και να την κρατήσουμε για πάντα κλεισμένη μέσα στο κλουβί της ζωής. Και πώς άλλωστε θα ήταν κάτι τέτοιο δυνατό, όταν η ίδια η ζωή μεταβάλλεται. Αν εξελίσσεται ή αν χειροτερεύει δεν ξέρω, πάντως αλλάζει. Και μαζί της αλλάζουμε και εμείς.

Η ευτυχία λοιπόν δεν είναι μια κατάσταση που την φτάνεις μια φορά και τέλος. Και στο σημείο αυτό, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι με την λογική αυτή κανείς άνθρωπος και ποτέ δεν θα μπορούσε να δηλώσει ευτυχισμένος. Ή και να δήλωνε δεν θα τον πιστεύαμε.

Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε, πως μπορεί μια, ουσιαστική και παντοτινή ευτυχία να μην είναι επιτεύξιμη, για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω, αλλά υπάρχουν ευτυχισμένες στιγμές. Όσες περισσότερες τέτοιες ευτυχισμένες στιγμές μαζεύει κάποιος, τόσο πιο εύκολα πλησιάζει στην ευτυχία.

Άλλωστε, τα συναισθήματα, τα πράγματα και οι καταστάσεις που κάνουν τον καθένα ευτυχισμένο διαφέρουν κατά πολύ από άνθρωπο σε άνθρωπο. Το παν είναι να προσπαθήσουμε όλοι, ο καθένας ξεκινώντας από τον εαυτό του, να συνειδητοποιήσουμε τι μας ευχαριστεί πραγματικά. Τι κάνει τα χειλάκια μας  να γελάνε και την καρδιά μας να ξεδιπλώνεται. Επιλέγουμε αυτά και μόνο αυτά. Όλα τα υπόλοιπα, τα άσχημα, τα μικροπρεπή και τα τοξικά τα αφήνουμε μακριά. Γιατί έτσι θα γίνουμε καλύτεροι. Στην αρχή ο καθένας για τον εαυτό του.

Τι είναι ευτυχία; Το αίσθημα ότι η δύναμη μεγαλώνει, ότι μια αντίσταση εξουδετερώνεται. Φρίντριχ Νίτσε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: