Ουράνιο Τόξο!

Ουράνιο Τόξο!

Κάποτε μου είπαν πως είμαι διαφορετικός. Το καλύτερο κομπλιμέντο που μου έχουν κάνει ποτέ.

Και πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί δίνουμε στην λέξη διαφορετικός μια αρνητική χρειά. Αν το καλοσκεφτείς είναι τόσο τιμητικό και κολακευτικό να σε χαρακτηρίζει κάποιος διαφορετικό, γιατί σημαίνει αφενός ότι εσύ έχεις επιλέξει να ξεχωρίσεις από την μάζα, αφετέρου ότι κάποιος άνθρωπος έχει παρατηρήσει αυτή τη ξεχωριστή σου παρουσία.

Ας σταθούμε λίγο σε αυτό που ανέφερα παραπάνω, δηλαδή ότι νιώθω ότι δίνουμε στην λέξη διαφορετικός μια αρνητική χρειά. Είναι πραγματικά λυπηρό εν έτει 2018 να ασχολούμαστε ακόμη με τις επιλογές που κάνει ο καθένας στην προσωπική και στην επαγγελματική του ζωή. Είναι λυπηρό να νομίζουμε πως έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε τις επιλογές του. Είναι λυπηρό να νομίζουμε πως οι δικές μας επιλογές είναι οι σωστές.

Δεν είμαι εδώ για να δικάσω και να δείξω τον «σωστό» δρόμο. Γιατί δεν τον ξέρω. Και δεν τον ξέρω γιατί δεν υπάρχει. Τι θα πει σωστός και τι λάθος δρόμος; Όλοι εσείς που ακολουθήσατε τον «σωστό» δρόμο βρίσκεστε σε κάποιο μπαρ στον παράδεισο ενώ οι υπόλοιποι του «λανθασμένου» δρόμου έφυγαν ασυζητητί για κόλαση;

Όπως εσύ έχεις κάνει τις επιλογές σου για αυτήν τη ζωή έτσι και οι υπόλοιποι κάνουμε καθημερινά τις δικές μας. Είναι τόσο ωραίο να βλέπεις στην κοινωνία διαφορετικά πράγματα, διαφορετικούς χαρακτήρες, διαφορετικά χρώματα. Οι διαφορετικές εικόνες που περνάνε από τα μάτια σου και οι διαφορετικές φωνές που περνάνε από τα αφτιά σου έχουν κάτι να σου δώσουν. Άνοιξε επιτέλους τα μάτια και τα αφτιά σου! Δες τα, άκουσέ τα. Μόνο τότε θα είσαι σε θέση να τα απορρίψεις ή να τα δεχτείς. Είναι πολύ άδικο να πετάς κάτι ή κάποιον επειδή δεν είναι ίδιος με σένα. Πιστεύεις στα αλήθεια πως αν ήμασταν όλοι ίδιοι θα είχε πλάκα ετούτη η ζωή;

Είναι πολύ ωραίο το λευκό ή το μαύρο, αλλά στο τέλος όλοι για το ουράνιο τόξο μιλάμε. Γιατί η ίδια η φύση μας δείχνει πώς εναρμονίζονται τόσα χρώματα μαζί και πώς το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό. Άσε λοιπόν το μονότονο χρώμα που έχει η ζωή σου και ακολούθησε επιτέλους το ουράνιο τόξο. Και θα δεις. Έχει πιο πολύ πλάκα έτσι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: