Δουλειά από το σπίτι: Οδηγός Επιβίωσης

Γεια σας αγαπημένοι μου,

Πολλές εταιρείες και ομάδες λαμβάνοντας υπόψιν την επικρατούσα κατάσταση, και σεβόμενες πρώτα τον εαυτό τους και έπειτα όλους τους συμπολίτες τους, αποφάσισαν να εργάζονται πλέον από το σπίτι.

Αυτό, όπως είναι αναμενόμενο, δημιουργεί βέβαια κάποιες ερωτήσεις και απορίες, περισσότερο πρακτικές θα λέγαμε, καθώς για πρώτη φορά χρειάζεται να εργαστούμε σε μια νέα συνθήκη.

Για τον λόγο αυτό, συγκέντρωσα εδώ μια χρήσιμη λίστα συμπεριφοράς, προσπαθώντας να σας διευκολύνω στην νέα αυτή πραγματικότητα.

  • Διατήρησε το κανονικό σου ωράριο: Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσεις ένα πρόγραμμα και να φανταστείς ότι βρίσκεσαι στο γραφείο. Προσπάθησε να ξεχωρίσεις την ώρα που δουλεύεις από τον υπόλοιπο χρόνο που βρίσκεσαι στο σπίτι. Φρόντισε κάθε ώρα να σηκώνεσαι για 10 λεπτά και να κάνεις διάλειμμα.
  • Δημιούργησε τον κατάλληλο χώρο εργασίας: Διάλεξε έναν χώρο του σπιτιού όπου θα γίνει ο χώρος εργασίας σου. Καλό θα ήταν να μην συνδέεται με τη ζωή του σπιτιού και να μην τον χρησιμοποιείς για άλλους σκοπούς (π.χ για φαγητό, ύπνο). Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσεις την ισορροπία ανάμεσα στην δουλειά και το σπίτι.
  • Κράτα την επαφή και την επικοινωνία με τους συνεργάτες σου: Ακόμα και όταν δουλεύεις από το σπίτι, η οπτική επαφή με τα μέλη της δουλειάς σου είναι πολύ σημαντική. Γι’ αυτό να προτιμάς τις βιντεοκλήσεις και να συνεχίσεις την προσωπική επικοινωνία με τους αγαπημένους σου συνεργάτες, όπως θα έκανες και σε μία κανονική ημέρα στο γραφείο.
  • Βρες την «ροή» σου: Σε μια κανονική μέρα στο γραφείο, μετά από κάποια ώρα προσαρμογής έρχεται η συγκέντρωση και η όρεξη και αυτή είναι η πιο αποτελεσματική σου στιγμή. Βρίσκεις δηλαδή τη ροή σου (flow). Αν δυσκολεύεσαι στην αρχή να βρεις αυτή την παραγωγικότητα σου, μπορείς να ψάξεις για κάποιες έτοιμες λίστες τραγουδιών συγκέντρωσης. Προσωπικά με βοηθάει πολύ.
  • Κλείσε την ημέρα σου με λίστα για τα πράγματα που θέλεις να γίνουν αργότερα: Στο τέλος της ημέρας σου κατέγραψε σε μια λίστα όσα δεν τελείωσες ή όσα πρέπει να γίνουν αύριο. Έτσι θα βοηθήσεις τον εαυτό σου να φύγει από το mood της δουλειάς και την επόμενη μέρα θα ξεκινήσεις με περισσότερη οργάνωση.

Αυτές ήταν λοιπόν οι δικές μου συμβουλές για δουλειά από το σπίτι. Μην ξεχνάς πως είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και πως όλα θα πάνε καλά.

Θα τα πούμε πολύ σύντομα.

Με αγάπη,

Ειρήνη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: